MUSEUMVERLICHTING

Home > Toepassingen > Museumverlichting

Een goed lichtontwerp voor het museum

Goede museumverlichting begint met een lichtontwerp waarin rekening wordt gehouden met het type museum. Om kunstwerken en tentoonstellingsstukken op hun best te presenteren is het van groot belang om gebruik te maken van de juiste armaturen; verlichtingsarmaturen met een nauwkeurige kleurweergave, een minimale warmteafgifte, een gelijkmatige verlichting en bescherming tegen UV- en IR-straling om de esthetische, educatieve en preserverende behoeften van musea en galerijen te ondersteunen.

Het uiteindelijke doel van het lichtontwerp is er uiteraard op gericht om bezoekers een optimale kijkervaring te bieden terwijl kunstwerken en artefacten worden beschermd en behouden voor toekomstige generaties.

Soorten museumverlichting

Museumverlichting, LED kaderspot voor het exact begrenzen van de lichtbundel tot het te verlichten kunstwerk
Indus LED Wallwasher voor het egaal verlichting van expositiewanden, armatuur voor het museum
Museumverlichting, Zoomspot Menton, armatuur voor het museum
Dimbare LED railspot Paris-M1 zwart-zwart voor het museum
Hit zoom, lens 8º to 32º trackspot

Lichtbesturing in het museum

De besturing van museumverlichting is een cruciaal aspect van het beheer van museale tentoonstellingen. Het stelt musea in staat om de verlichting aan te passen aan verschillende behoeften, variërend van het presenteren van kunstwerken tot het behouden van hun conservatie. Veelgebruikte methoden voor de besturing van museumverlichting zijn; draadloze systemen zoals Casambi via BLE (Bleu Tooth Low Energy) of bedrade systemen zoals DALI.

Deze systemen zijn voorzien van dimmers, schakelaars met o.a. lichtkleurinstellingen, sensoren, zonlichtregeling en tijdsprogrammering.

De keuze van de besturingsmethoden hangt af van de specifieke behoeften van het museum, de tentoongestelde kunstwerken en het budget. Het is raadzaam om samen te werken met een verlichtingsexpert om de beste oplossingen te vinden voor het beheer van museumverlichting. Lumilab komt graag bij u langs om de verlichting en de besturing te bespreken. Bel ons gerust om de afspraak te maken.

Neem contact op of vraag een offerte aan

Laat u deskundig adviseren met focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en gunstige prijzen. Bij Lumilab streven we ernaar om u de beste service te bieden. Laat ons uw partner zijn in het realiseren van uw doelen. We kijken ernaar uit om van u te horen!