GALERIEVERLICHTING

Home > Toepassingen > Galerieverlichting

Galerieverlichting verdient aandacht

Absoluut, galerieverlichting is een essentieel aspect van de presentatie van kunstwerken en verdient zeker de nodige aandacht. Goede verlichting kan de manier waarop kunstwerken worden waargenomen aanzienlijk beïnvloeden en kan een grote impact hebben op de algehele sfeer en esthetiek van een galerij.

Enkele belangrijke overwegingen voor galerieverlichting zijn de te gebruiken lichttechnologie, de kleurtemperatuur, de lichtintensiteit, de verlichtingshoeken, flexibiliteit en de efficiëntie.

Galerieverlichting is een subtiel, maar cruciaal aspect van de kunstbeleving. Het kan de manier waarop mensen kunst ervaren sterk verbeteren en de waarde van de tentoonstelling vergroten. Het is daarom de moeite waard om zorgvuldig te plannen en te investeren in hoogwaardige verlichtingssystemen.

Soorten verlichting voor de galerie

Dimbare LED railspot Paris-M1 zwart-zwart
Galerieverlichting, Nice LED zoomspot
Valance LED spot zwart
Galerieverlichting, LED railspot Lyon zwart met facet reflector

Commerciële galerieverlichting en aansturing

Galerieverlichting binnen een commerciële galerie is van groot belang omdat het niet alleen de kunstwerken optimaal moet presenteren, maar ook de algemene sfeer en uitstraling van de galerie moet versterken.

Door gebruik te maken van een licht-besturingssysteem is het mogelijk om de sfeer af te stemmen op uw klant. Hierdoor is het mogelijk om (draadloos) een bepaald schilderij in het volle licht te zetten omdat daar de aandacht naar uit moet gaan. De omgeving wordt in een dimbare stand gezet in wellicht een andere kleurtemperatuur. Zomaar een voorbeeld om uw klant zijn potentiële aankoop meer te laten beleven.

We adviseren u graag over licht besturingsystemen zoals het draadloze Casambi systeem of het bedrade DALI systeem. Bel ons gerust zodat we een keer uw situatie kunnen doorspreken.

Neem contact op of vraag een offerte aan

Laat u deskundig adviseren met focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en gunstige prijzen. Bij Lumilab streven we ernaar om u de beste service te bieden. Laat ons uw partner zijn in het realiseren van uw doelen. We kijken ernaar uit om van u te horen!